Arnavut Ciğeri Nasıl yapılır
Mecidiyeköy Öz Mevlana ciğercisi olarak arnavut ciğer tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
Ciğerin ufak parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonrasında kızartılmasıyla oluşan bir meze Arnavut ciğeri. Arzuya göre sıcak yahut soğuk olarak servis ediliyor, eğer olmazsa olmazı sumaklı/maydanozlu soğan salatası. Kimyonun ciğere yakıştığı malum bir gerçek olsa da limon sıkıp yemeği tercih edenler de var.
Kızgın yağda kızartılarak hazırlanan ve belirli püf noktaları bulunan Arnavut ciğeri, iştah açan ve ağız sulandıran bir başlangıç tarifi.
Başlangıç tabii onun nüfustaki ismi. Bizler ona dilediğiniz her zaman yiyebileceğiniz, gerekirse ekmek arasına koyabileceğiniz, en güzel lezzetlerden biri diyoruz.
Püf Noktası
Yumuşacık Arnavut ciğeri yemek için; kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri yıkamayın. Derin bir süzgeçte bekletip, kanı süzüldükten sonrasında unladığınız ciğerleri kızgın yağda birkaç seferde kızartın. Fazla yağını süzdürdüğünüz ve parti parti kızarttığınız ciğerleri, servis işlemi öncesinde kapağı kapalı bir kapta muhafaza edin.Kuzu ciğeri kızartması dana ciğerine oranla daha yumuşak olur.
Ciğerin ufak parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonrasında kızartılmasıyla oluşan bir meze Arnavut ciğeri. Arzuya göre sıcak yahut soğuk olarak servis ediliyor, eğer olmazsa olmazı sumaklı/maydanozlu soğan salatası. Kimyonun ciğere yakıştığı malum bir gerçek olsa da limon sıkıp yemeği tercih edenler de var.
Kızgın yağda kızartılarak hazırlanan ve belirli püf noktaları bulunan Arnavut ciğeri, iştah açan ve ağız sulandıran bir başlangıç tarifi.
Başlangıç tabii onun nüfustaki ismi. Bizler ona dilediğiniz her zaman yiyebileceğiniz, gerekirse ekmek arasına koyabileceğiniz, en güzel lezzetlerden biri diyoruz.
Nasıl Yapılır?
- Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
- Kızartmanın fazla yağ içmemesi için yağın ısınmış olması oldukça önemli. Derin bir tencereye aktardığınız ayçiçek yağını, orta ateşte kızdırın.
- Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz kuzu ciğerleri, geniş bir tabağa aldığınız unla harmanlayın.
- Fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın.
- Aynı işlemi tekrarlayarak birkaç partide kızarttığınız ciğerleri kapağı kapalı bir kapta dinlendirin.
- Maydanozu incecik kesin. Kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Arzuya göre tuzla ovduktan sonra duruladığınız soğanları sumak ve kıyılmış maydanozla harmanlayın.
- Servis tabağına aldığınız Arnavut ciğerini kimyon ilavesi ve sumaklı soğan salatası eşliğinde servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın
Pişirme Önerisi
Karabiber ve tuz karışımıyla unladığınız kuzu ciğerlerine arzuya göre toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.Kızartma yağında zeytinyağı kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Püf Noktası
Yumuşacık Arnavut ciğeri yemek için; kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri yıkamayın. Derin bir süzgeçte bekletip, kanı süzüldükten sonrasında unladığınız ciğerleri kızgın yağda birkaç seferde kızartın. Fazla yağını süzdürdüğünüz ve parti parti kızarttığınız ciğerleri, servis işlemi öncesinde kapağı kapalı bir kapta muhafaza edin.Kuzu ciğeri kızartması dana ciğerine oranla daha yumuşak olur.
Servisi için:
1 adet
büyük boy kırmızı soğan
1/4 demet
maydanoz
1 tatlı kaşığı
sumak
1 çay kaşığı
kimyon
Kızartmak için:
2 su bardağı
ayçiçek yağı
Malzemeler
- 600 gram
kuzu ciğeri - 1 çay bardağı
un - 1 çay kaşığı
tuz - 1/2 çay kaşığı
karabiber
Herkeze tavsiye ederim dükkanı bir abla bir genç ile işletiyor mecidiyeköy de sakatat ürünleri organik olan bulduğum tek yer burası özellikle dana ciğeri ve kuzu ciğerini işkembe sini denemelisiniz sertifikalı ürünleri var ve evlere işyerlerinede servisleri var günlük taze ürünleri
YanıtlaSilHarika bir ciğerci hertürlü sakatat ürünleri var dükkanı işleten bir abla ile oğlu süper ürünleri var gerçekten hakkını veriyorlar fiyatlarida çok uygun zaten kendi konyadaki hayvanlarini günlük kesiyorlarmış muhteşem bir yer mecidiyeköy de tek cigerci diyebilirim herkese tavsiye ederim
YanıtlaSilBir aile işletmesi olarak çok beğendim ve sakatat ürünleri de çok güzel çok lezzetli özellikle herkeze dana ciğerini ve kuzu ciğerini kuzu paçasını öneririm kesinlikle bayılacaksınız ben böyle lezzet görmedim gerçekten organik sanırım lezzet farkı süper üstelik fiyatlarida çok uygun mecidiyeköy de saygin esnaflar gerçekten hakkını veriyorlar. Mecidiyeköy karadeniz lokantasının karşısında yerleri bir abla ve oğlu çalıştırıyor kendi yerleri
YanıtlaSil